Bine ați venit, federaliști și antifederaliști

Robert A. Levine – fostul înalt oficial al Guvernului Federal al Statelor Unite – a  scris în New York Times din 9 ianuarie 1999 un articol numit: „Ceea ce UE necesită este o copie a ‘Articolelor Federaliste’”. Levine face această remarcă la începutul Uniunii Economice și Monetare (UEM). El explică faptul că în căutarea integrării economice depline, Europa ar putea să învețe câteva lecții folositoare de la Statele Unite. Acest lucru nu s-a întâmplat. Europa a început o aventură economică fără sprijinul unei forme adecvate de guvernare. Criza economică în Europa a făcut clare consecințele acestei deficiențe.
Acum, la peste zece ani de la declarația lui Levine, Articolele Federaliste Europene sunt aici. O inițiativă privată a trei federaliști. Având în vedere accentul pe care Levine îl pune pe „lecții”, noi scriem Articolele în mod constant din cele mai bune practici.
În 26 Articole explicăm de ce actualul sistem de operare al Uniunii Europene nu este potrivită, conducând Europa spre abis. Prin urmare, acest sistem interguvernamental ar trebui să facă loc unei organizații federale. Pentru a convinge antifederaliștii că acesta nu este un super stat, încheiem Articolele cu un proiect pentru o Constituție Federală Europeană compactă.
Prezentăm Articolele unul câte unul, sau în mici grupuri, în fiecare vineri pe site, făcând astfel mai ușoară asimilarea acestora și oferirea feedback-ului la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. . Ne vom concentra pe răspunsurile semnificative și concrete și le vom posta pe site însoțind cele 26 de Articole.
Leo Klinkers, Herbert Tombeur și Fernand Jadoul

Decembrie 2012

 Catre Articole

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

efp paperDownload here the eBook version of the
EUROPEAN
FEDERALIST
PAPERS

viEUws