Îmbunătățiri propuse

Textul Constituției Federale este un plan. În cadrul a zece articole descriem: a) divizarea pe verticală a puterilor (Kompetenz Katalog), b) divizarea pe orizontală a puterilor (trias politica), c) pierderile și contraponderile (echilibrul dintre ramuri când au nevoie una de cealaltă), d) dualismul (parlamentul și președintele au propriile lor mandate democratice), e) drepturile omului, f) federația este a cetățenilor, g) drepturi reciproce și sarcini între state și între organismul federal, state și cetățeni. Asta este tot ce cuprinde. S-a dovedit a fi suficient pentru a uni 50 de state în America. Cine îndrăznește să spună că aceasta nu ar fi aplicabilă și pentru Europa vorbește prostii. Statele Unite ale Americii și alte mari Federații au dovedit contrarul, de câteva decenii.
În orice caz, fiind un plan, aceste zece articole trebuie îmbunătățite. De către tine, cititorul. Te invităm să propui îmbunătățiri în ceea ce privește conținutul. Dar ține cont că: rămânem la zece articole. Nu vor exista 11 sau 12 articole. Dacă propui îmbunătățiri, trebuie să găsești loc pentru acestea în cele zece articole. În afară de îmbunătățiri ale conținutului, te invităm, desigur, să faci imbunătățiri și ale modului de exprimare. Fii destul de bun încât să înțelegi că noi, Leo Klinkers și Herbert Tombeur, deținem suficiente cunoștințe încât să ne dăm seama când o îmbunătățire propusă este, într-adevăr, o îmbunătățire.
Am pus propunerile olandeze în partea olandeză a site-ului și propunerile în engleză pe ambele părți. Cum ne vom ocupa de propunerile din alte limbi nu știm încă. Când vom avea un număr suficient de îmbunătățiri propuse vom proiecta un proiect mai bun al Constituției Federale.

Propunerea lui Jakub Jermar, 29 mai 2013

Studiind Articolele și argumentele pentru alegerea Zonei Euro ca bază a Federației, încă consider că acest lucru este exclusiv în mod inutil. De ce să nu folosim pur și simplu „Uniunea Europeană” în loc de „Zona Euro” în cuprinsul preambulului? Asta ar fi analog Constituției UE și Constituției Elvețiene din 1874, când și ei au folosit numele confederațiilor atunci existente. În ambele cazuri, a fost asta menită să influențeze posibilele identificări și atașamente existente ale oamenilor cu ceea ce oamenii aveau și cunoșteau? Ambele aceste federații, au menținut numele oficiale ale fostelor confederații dintr-un anumit motiv. Înapoi la remarca inițială, Uniunea Europeană este, de asemenea, numele oficial, pe când Zona Euro este mai degrabă informală.