Informații despre autori

 

Leo-KlinkersLeo Klinkers (1943) a absolvit în 1989 Faculatea de Drept în cadrul Universității de la Utrecht din Olanda. După câțiva ani în care a lucrat la administrația locală, a devenit responsabil de cercetare și educație în administrația publică la Facultatea de Drept din Utrecht din 1971 până în 1983. Și-a scris teza de doctorat în 1974 privind accesul liber la documentele interguvernamentale. Între 1971 și 1983 Klinkers a dezvoltat o metodă pentru politicile și reglementările orientate către rezultate interactive. Această metodologie a fost publicată mai multe cărți și articole. A părăsit Universitatea în 1983 pentru a deveni consultant independent  în administrația publică. De atunci, el a aplicat metodologia lui în administrațiile din Belgia, Olanda, Portugalia, Indonezia, Tailanda, Aruba și Surinam. Pentru mai multe indormații fond, publicații și proiecte: www.kppc.nl.

 

herbertHerbert Tombeur (1949) a absolvit în 1972 un master în drept la Universitatea Din Leuven (KUL, Belgia). În 1998 el a devenit ‘masterand în politici europene, culturi și societăți’ la Universitatea din Bruxelles cu teza ‘Living apart together – the Belgium intergovernmental cooperation in the domains of environment and economy’ (publicată în: ‘Politică publică și Federalism’, ed. D. Braun, Ashgate, 2000). După ce a lucrat trei ani într-o companie de asigurări, a fost, din 1977 până în 1983, ofițer în cadrul Ministerului Belgian de Externe, prima dată în Direcția de Noblețe și Heraldică, iar apoi în cadrul Serviciului Juridic ca un consilier în dreptul național și internațional. În 1983, el a părăsit Ministerul Federal pentru autoritățile flamande. În serviciul guvernului flamand, el a lucrat din 1993 ca un consilier juridic și consilier în procese, în special în domeniul dreptului constituțional și administrativ. În 1994, el se alătură noului departament flamand al afacerilor externe, în care a lucrat până în martie 2013 ca un consilier politic și juridic și ca negociator intrafederal și internațional. Din martie 2013 lucrează pe post de consultant în adiministrația publică și aspecte legale. Din 1989, el publică rezumate în reviste politice și juridice, recent despre federalism, federația belgiană, dreptul constituțional belgian, Uniunea Europeană și politica externă. Din 1996 este lector și monitor al atelierelor de lucru cu privire la aceleași subiecte, acreditate de institutele de formare din Belgia și Olanda. Pentru mai multe informații: www.tombeurcounsel.eu.

 

Fernand-JadoulAutorul oaspete Fernand Jadoul (1944) a studiat pedagogie și drept. A fost angajat în Olanda în cadrul Consiliului pentru Protecția Copilului, autoritatea locală de la Maastricht și între 1974 și 2009 la Fondul Național de Pensii Publice, în ultimii 15 ani ca Director al Afacerilor Publice. În această poziție a fost responsabil de toate contactele politice și administrative din Haga și Bruxelles. Timp de mulți ani, el a fost președintele Comitetului Către un Nou Benelux. Din 2006 este consul onorific al Marelui Ducat al Luxemburgului la Maastricht. În plus, el ocupă mai multe funcții administrative, incluzând președinția Comitetului Extern pentru Cultură al Provinciei din Limburg. Pentru mai multe informații: www.consul.lux-fjadoul.nl.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn